Rädsla & Feminism & Journalism – Vänsterkvinnan Helene Bergman – Vänstern blundar när det kommer till förtryck i Sverige

Vänsterjournalisten Helene Bergman talar via Riks om den vänsternationelle hjälten Olof Palme, vår stora idol, och hur han skyddade de ensamstående kvinnorna i Sverige på 70-talet. Bergman har bott i Västervik och medverkat i P4 Kalmar. Hon gjorde bl.a. reportage för Bondmororna och om mammografi, samt Radio Ellen och Amanda, rena kvinno-program, samt hur bistånden till SIDA inte fungerar.

Bergman beskriver vad som skiljer dagens journalism från gårdagens. Förr stod de upp för de svaga i samhället och försökte nagla fast politikerna, men det gör inte dagens journalister, menar Bergman.

Bergman menar att dagens politiker beter sig som diktatorer och hon förstår inte varför dagens medier och journalister går med på detta. Hon tror att projektanställningarna är ett gissel som skapar rädsla hos journalisterna.

Bergman tar upp feministisk journalistik. Feminism, menar hon, är mänskliga rättigheter, men menar att svenska män och svenska pojkar som är oerhört jämställda, förtrycks av s.k. ”feminister”, vilket hon tycker är helt fel. Bergman är även förvirrad av dagens HBTQ-rörelse som hon menar förtrycker kvinnor inom sporten.

Bergman tar även upp hur islamismen i Sverige förtrycker kvinnor med muslimsk bakgrund. Hon tar även upp Burka songs 2.0 och Soffan Hermansson (som Vetenskapliga partiet tidigare skrivit om) i Göteborg som ledde till en förtalsrättegång där Soffan friades. Bergman menar att det handlar om yttrandefriheten och hur kommunala chefer är rädda, samt menar att dagens Socialdemokrater, som inte ställer upp på modiga kvinnor, är fega i jämförelse med gårdagens äkta vänsternationella socialdemokrater.

Bergman förstår inte hur s.k. ”feminister” bara accepterar islamistiska imamers predikningar om hur man ska tukta kvinnor. Hon tror att det beror på ren feghet, d.v.s. att svenska journalister och politiker redan har underkastat sig islamismen i Sverige. Måltider och gulligull räcker inte, menar Bergman. Hon undrar varför de kvinnor som har modet att stå upp mot islamistiskt förtryck inte stöttas inom vänstern.

Slutligen ett citat från Bergman:
”Fi är inte det rosa parti de ger sig ut för att vara. Under det rosa täcket finns ingen feminism värd namnet. Istället finns populism, maktbegär, förföljelse, förtryck och könsrasism.”
/Helene Bergman https://www.svt.se/opinion/dra-av-schyman-och-fi-det-rosa-tacket

Radikalfeminismen i Fi verkar nu ha infiltrerat bl.a. V. Populism är i min värld inget negativt ord, men ett skällsord för äkta folkvilja, vilket dagens radikalfeminister inte kan anklagas för att vilja genomdriva, men det verkar helt tydligt som om ”maktbegär, förföljelse, förtryck och könsrasism” är exakt det som ”klassiskt vänster” har blivit utsatta för inom vänstern.

5 tankar på “Rädsla & Feminism & Journalism – Vänsterkvinnan Helene Bergman – Vänstern blundar när det kommer till förtryck i Sverige

 1. Gunnar Eriksson

  Det spelar ingen roll HUR vi män försöker göra sitt bästa , vad gäller alla sysslor
  i hemmet , ta hand om ungar , renovera , rengöra vattenlås , klippa gräsmatta , genomföra
  transporter m.m ALLTID har kvinnor något negativt att presentera och ALDRIG något
  positivt vad gäller mina egenskaper. Kanske jag har haft oturen att träffa kvinnor som
  söker perfektionismen , hur nu denna perfektionismen ska se ut . Nu på min ålders höst
  lever jag ensam i min bostad och känner befrielse från chefer ( nej kvinnor ska det vara ).

  Svara
  1. Martin Gustavsson Inläggets författare

   Jag tror personligen att kvinnor ibland behöver brottas ned lite kärleksfullt i en mjuk säng och bli morrade på tills de börjar skratta åt sin egen dumma otrevliga chefsmentalitet.

   Misstänker att det har med hormoner och biologi att göra. De behöver, likt hundar, någon slags fysisk maktdemonstration ibland om de ska bli lyckliga och fungera väl i det sociala samspelet.

   Vi män måste på samma vis ge oss när vi har fel, för vi har också fel ibland. När vi lyssnar på kvinnorna när de är logiska, talar sanning och är rättvisa så är det helt rätt att låta sig ledas av en kvinna.

   Svara
 2. Pingback: Videomöte för ljusa krafter alla Söndagar och Onsdagar kl.11:00-11:40.

 3. Pingback: Kajsa Ekis Ekman har skrivit en bok om könsidentitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s