Kritik från lingvisten John McWhorter – Hur antirasism skadar alla människor

Chris Williamson intervjuar John McWhorter, docent i lingvistik vid Columbia University. Ett fantastiskt klipp. Otroligt bra journalism. Klippet kan fås med undertexter som kan översättas halvbra automatiskt till svenska.

How Does Anti-Racism Hurt Black People? – John McWhorter | Modern Wisdom Podcast 390

De senaste 5 åren har ras och antirasism kommit i stort fokus i USA för kultur, nyheter, protester, social rättvisa, anställning, avskedande, media och politik. Men varför har diskussioner om rasrelationer kommit tillbaka och vem driver denna nya religion av ”woke”-antirasism framåt?

Aktiva antirasister kommer sannolikt få kognitiv dissonans av det som McWhorter har att berätta, eller så känner de till sina egna motivationsgrunder, men vill inte att de ska exponeras, särskilt inte av en mörkhyad person som McWhorter.

Att antirasism kan skada vita människor blev nyligen uppenbart när Kyle Rittenhouse angreps fysiskt av vita antirasister och helt tydligt tvingades skjuta dem i självförsvar, men McWhorter talar om hur antirasism faktiskt skadar svarta människor också, samt varför mörkhyade människor kan attraheras av en rörelse som behandlar dem som enfaldiga.

Min egen tolkning av fokuset på identitetspolitiken är att den gynnar den bankmaffia som lever på att arbetarklassen befinner sig i intern konflikt, istället för att samla sig för en jämlik politik som gynnar 99%, en politik som fördelar både jobb och inkomst åt alla solidariskt, samt kan fördela förmögenheter mer rättvist genom progressiv beskattning.

I USA skulle det innebära att gå vänsterut socialpolitiskt, bort från de två stora och oanständiga partier som alltid går storbolagens ärenden, men aldrig folkets. Samtidigt bör man rösta för en patriot om man värnar sina egna och landets bästa intressen.

I USA skulle detta, i min mening, innebära Tulsi Gabbard i en ny regnbågskoalition med andra partier för ett anständigare USA, ett USA som inte skapar krig, sanktioner och kaos i världen, men som ändå håller gränsen patriotiskt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s